Voitto kotiin!

By November 25, 2017DaisyLadies

Daisy Ladies osallistui Turkulaisen järjestämään Mitä Turun keskustalle pitäisi tehdä -kilpailuun ja oli sekä raadin valitsema voittaja että yleisöäänestyksen voittaja.

Kirjoittaja: Elina Suomalainen

Daisy Ladiesin naiset yhdessä ideoivat Turun kauppatorille uuden ilmeen. Heidän mukaansa kauppatori on niin keskeinen paikka, että sen uusi ilme uudistaisi samalla koko Turun keskustan ilmettä. Kauppatorin uudessa ilmeessä haluttiin korostaa suomalaisuutta ja turkulaisuutta, joten esimerkiksi myyntipaikat sijaitsisvat Turun linnasta tutun keskiaikaistyyliin rakennetun katoksen alla, jota kantavat samaan tyyliin rakennetut pylväät. Myyntikatosten uloimmilla sivuilla olisi esillä kuvia Turun historiasta.

Valaistuksella olisi erityinen osa uudessa kauppatorissa. Daisy Ladiesin naiset ovat suunnitelleet, että puut valaistaisiin maasta käsin ylöspäin siten, että ne näkyisivät pimeällä hyvin. Samanlainen valaistus tulisi toteuttaa keskiaikaisten holvikaarien väliin. Torin reunalle voisi asetella pensaita ja ruukkuja, jotka nekin voisi koristella erilaisilla valoilla etenkin syksyisin ja talvisin.

Edelleen turkulaisuutta voitaisiin korostaa turkulaisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden suunnittelemin patsain, jotka voisivat esittää Kalevalan hahmoja.

Daisy Ladiesin naisten mukaan lasten leikkipaikka antaisi lisää eloa torielämään, joten sellainen olisi ehdottomasti saatava torille. Kaikille ilmaiset WC-tilat olisi rakennettu maan alle, jonne olisi hissiyhteys liikuntarajoitteisille ja lastenvaunujen kanssa asioiville.

Lasten leikkipaikan lähettyvillä tulisi olla myös paviljonkityyppinen kahvila tai ravintola, jollainen on esimerkiksi Kupittaalla. Kahvilan ympärillä olisi terassi, josta voisi kuunnella suihkulähteen solinaa kahvia juodessa. Puisia penkkejä sijoitettaisiin myös terassin lähettyville sekä muualle torille.

Daisy Ladiesin naiset eivät ole myöskään unohtaneet, että Turku on Suomen joulukaupunki. He ovat ideoineet torille kasvavan joulukuusen ja välimatkakyltin Joulupukin napapiirille.