Historia

DaisyLadies ry:n perusti vuonna 2002 turkinsuomalainen Hülya “Hissu” Kytö yhdessä muiden Suomeen muuttaneiden naisten kanssa. DaisyLadies ry on Suomen ensimmäinen naisten kotouttamiseen keskittyvä toimija, ja siten yhdistys on toiminut uraauurtavana nostaessaan esiin naisten kotoutumiseen liittyviä kysymyksiä.

Tarve yhdistyksen perustamiselle alkoi Suomeen muuttaneiden naisten yksinäisyydestä ja ulkopuolisuuden tunteesta uudessa kotimaassaan. Toiminnan alussa maahan muuttaneet naiset kokoontuivat Hissun kotona. Siellä he pääsivät turvallisessa ympäristössä keskustelemaan ja jakamaan yhteisiä kokemuksia elämästään: arkielämään liittyvistä haasteista uudessa kotimaassaan sekä vakavammistakin haasteista, joita he olivat joutuneet elämänsä aikana kohtaamaan. Naisten kesken jaettiin myös onnen hetket, ja niitä luotiin yhdessä myös lisää.

Vaikka naiset tulivat eri maista sekä eri uskonto – ja yhteiskuntaluokista, heitä kuitenkin yhdisti kaksi asiaa: naiseus ja se, että he olivat muuttaneet uuteen maahan. Näistä yhdistävistä tekijöistä lähti liikkeelle toimintamme ydin, joka yhä tänäkin päivänä on meille tärkeä eli vertaistuki, jota naiset saavat toisiltaan.

DaisyLadies ry on saanut nimensä sitkeästä, vahvasta ja hyvin vaatimattomasta kukasta, päivänkakkarasta eli Daisystä. Se kasvaa ja pärjää kaikissa olosuhteissa, jos se vain saa tarpeeksi lämpöä ja ravintoa. Kukka symboloi vielä tänäkin päivänä asiakkaittemme periksiantamattomuutta sekä pärjäämistä ja kukoistustaan uudessa kotimaassaan.

Yhteistyössä