Kuntouttava työtoiminta

DaisyLadies ry on aloittanut uutena palveluna kuntouttavan työtoiminnan. Ryhmä on tarkoitettu turkulaisille pitkään työttömänä olleille maahanmuuttajanaisille, joiden on vaikea työllistyä puutteellisen kielitaidon vuoksi. Tavoitteena on parantaa suomen kielen taitoa, arvioida työ- ja toimintakykyä sekä edistää työllistymistä. Ryhmässä voi myös tutustua muihin samassa tilanteessa oleviin ja laajentaa sosiaalista verkostoaan.

Käytännössä päivä alkaa yhteisellä aamupalaverilla ja venyttelyllä, jonka jälkeen katsomme selkouutiset oppiaksemme suomalaisesta kulttuurista ja yhteiskunnasta. Sitten harjoittelemme suomen kieltä (puhuminen, kirjoittaminen, lukeminen, sanasto ja kielioppi). Kuntouttavassa ryhmässä tutustutaan suomeksi myös eri ammatteihin, jotta työhön liittyvä sanasto kasvaa ja on mahdollista pohtia, mille alalle kouluttautuisi tai työllistyisi. Jaamme tietoa liittyen opiskeluun ja työnhakuun, esim. CV:n teko ja työhaastattelun harjoitteleminen. Järjestämme myös ATK-tunteja, joilla opetellaan tietokoneen käyttöä (sähköposti, Word, internet, TE-toimiston ja Kelan sivujen käyttö).

Päivään kuuluu ilmainen lounas. Ruokailun jälkeen tehdään esim. käsitöitä, liikutaan tai taiteillaan. Toimintaa on 4 tuntia päivässä, 2-4 päivää viikossa. Ohjelmaan sisältyy myös hyvinvointiryhmä, jossa käsitellään hyvinvointia kokonaisvaltaisesti eli fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta näkökulmasta. Aiheena voivat olla terveelliset elämäntavat (ruoka, liikunta ja uni), hierontaharjoitukset tai vaikka voimavarojen pohtiminen. Kehosta pidetään huolta kävelemällä, kuminauhajumpalla ja rentoutumalla. Hyvinvointiryhmässä toteutetaan traumainformoitua työotetta, eli osallistujien mahdollinen traumaattinen tausta otetaan huomioon. Tämä tarkoittaa mm. turvallisen tilan periaatteiden noudattamista ja vaihtoehtojen tarjoamista, jos jokin toiminta ei sovi kaikille.

Kuntouttavaan työtoimintaan pääsee TE-toimiston ja Työpisteen kautta. Oman virkailijan kanssa voi keskustella aloittamisesta, ryhmään mahtuu 20 henkeä. Matkakulut eli bussikortin hinta korvataan osallistujalle. Yleensä toiminta kestää 3 kk – vuoden, riippuen asiakkaan tarpeesta. Tule mukaan lämminhenkiseen naisten yhteisöön, jossa voit löytää ammatin sekä kehittää työ- ja toimintakykyäsi!

Lisätietoja: kuntouttava.daisyladies@gmail.com
puh. 050 5377 690

Kuntouttavaan työtoimintaan liittyvissä asioissa ota yhteyttä:

Arja Hämäläinen

Kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilö

puh. 050 537 7690 (ma-to klo 9-13.30)

S-posti: kuntouttava.daisyladies@gmail.com

Yhteistyössä