Ukrainapäivä pe 19.4. klo 12-14

By | Uncategorized | No Comments
🇺🇦DaisyLadies ry:n ukrainalaiset naiset järjestävät Ukrainapäivän pe 19.4. klo 12-14🇺🇦
Paikka: DaisyKoti, Sairashuoneenkatu 1, 20100 Turku
Klo 11.30 CafeDaisyssä mahdollisuus syödä lounaaksi ukrainalaista borssikeittoa (10 €, sis kahvi/tee ja jälkiruoka).
Klo 12 alkaen DaisyKodin salissa ohjelmassa mm: ukrainalaisia lauluja pianon säestämänä, Ukrainan historiaa ja perinteitä, runoesitys, maistiaisia.
Tervetuloa! ласкаво просимо!

Äänestä DaisyLadies ry:n ehdotusta Asukasbudjetissa!

By | Uncategorized | No Comments
Nyt sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja auttaa DaisyLadies ry:tä perustamaan tiloihinsa neuvontapisteen vaikeassa tilanteissa oleville perheille!🌼

Voit tutustua tarkemmin ehdotukseemme ja äänestää täällä: https://asukasbudjetti.turku.fi/…/11/budgets/22/projects/807

HUOM! Äänestämiseen tarvitset Suomi.fi-tunnistautumisen (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) ja toimivan sähköpostiosoitteen. Äänestysohjeen löydät täältä: https://asukasbudjetti.turku.fi/pages/aanestysohje

Äänestysaika päättyy tiistaina 30.4.2024.
DaisyLadies ry on mukana Turun kaupungin Asukasbudjetti-äänestyksessä ehdotuksellaan “Monikielinen neuvontapiste vaikeassa tilanteessa oleville perheille”. Tarkoituksena on että Asukasbudjetilla toteutetaan neuvontapiste DaisyLadies -yhdistyksen tiloihin auttamaan monikielisiä perheitä, jotka tarvitsevat tukea, neuvontaa ja palveluohjausta mm. lakiin ja oikeuksiin, koettuun väkivaltaan tai sen uhkaan liittyvissä asioissa sekä muissa arkeen liittyvissä ongelmatilanteissa.
Neuvontapistetoimintaa pilotoitiin vuoden 2023 aikana ja sille todettiin olevan erittäin suuri tarve. Jotta neuvontapisteen toiminta voidaan turvata jatkossakin, haetaan sille nyt jatkoa Asukasbudjetin kautta.
Jos äänestäminen ei jostain syystä onnistu ja tarvitset siihen apua, neuvomme mieluusti: daisyladies.turku@gmail.com tai puh. 050 326 5064
Suuret kiitokset kaikille meitä äänestäville!🌼

Kesätyöpaikka 15-17v. nuorelle DaisyLadies ry:ssä!

By | Uncategorized | No Comments
DaisyLadies ry on mukana Kesäduuni OP:n piikkiin – kesätyökampanjassa ja pystyy tarjoamaan yhdelle 15-17-vuotiaalle nuorelle kesätyöpaikan kahdeksi viikoksi.
Lähetä vapaamuotoinen työhakemus osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com. Hakemusten tulee olla perillä viimeistään su 31.3.2024 klo 23.59. Lue lisää kesätyökampanjasta: www.op.fi/kesaduuniopnpiikkiin

Lisätietoja: puh. 050 326 5064 / daisyladies.turku@gmail.com

DaisyNews-lehdestä on jatkossa mahdollista ostaa edullisesti mainostilaa!

By | Uncategorized | No Comments

Onko sinulla yritys, kurssi, palvelu, tapahtuma tms. jota haluaisit mainostaa? DaisyNews-lehdestä on jatkossa mahdollista ostaa edullisesti mainostilaa! Tutustu ohessa olevaan mediakorttiimme ja ota meihin yhteyttä: daisyladies.turku@gmail.com

Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä DaisyNews-lehti sisältää tietoa DaisyLadies ry:n toiminnasta ja hankkeista, Suomeen muuttaneiden henkilöiden haastatteluja, eri maiden ja niiden kulttuurien esittelyjä, tietoa yhteiskunnallisista asioista (myös eri kielillä), yhteistyökumppaneiden tiedotteita ja paljon muuta.

DaisyNews-lehteä jaetaan laajalti DaisyLadies ry:n asiakkaille, jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Lehti toimitetaan myös kirjastoihin ja oppilaitoksiin. Lehteä jaetaan myös erilaisissa tapahtumissa ja messuilla. Lehden digitaalinen versio on luettavissa nettisivuillamme.

DaisyNews-lehti tavoittaa kattavan joukon Suomeen muuttaneita sekä monikulttuurista työtä tekeviä ammattilaisia ja asiantuntijoita mm. järjestö- ja yhdistyskentällä, opetusalalla, kaupungin ja hyvinvointialueen tehtävissä.

Ideoi uusi logo DaisyLadies ry:lle!

By | Uncategorized | No Comments

Daisyladies ry järjestää kaikille avoimen logokilpailun, jonka tarkoituksena on löytää uusi logo yhdistykselle. Osallistu kisaan lähettämällä ehdotuksesi 29.2.2024 mennessä kuvatiedostona osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

Ehdotuksen ei tarvitse olla valmis viimeistelty logo, voit lähettää myös luonnoksen. Voit lähettää useammankin ehdotuksen. Logokilpailun voittaja palkitaan!

Lisätiedot: daisyladies.turku@gmail.com tai puh. 050 326 5064

 

DaisyLadies ry etsii ompelijaa ja keittiötyöntekijää (palkkatuki)

By | Uncategorized | No Comments

Keittiötyöntekijä DaisyLadies yhdistykseen

Nimike: Keittilötyöntekijä
Osa-aikatyö 24,5h/vko, vaatimuksena 100% palkkatuki

DaisyLadies ry etsii 100% palkkatukeen oikeutettua henkilöä keittiötyöntekijän tehtävään. Keittiötyöntekijä työskentelee yhdistyksen opetuskeittiössä mm. ruuanlaiton, leivonnan ja asiakaspalvelun tehtävissä. Edellytämme hakijalta soveltuvaa koulutusta ja kokemusta keittiö-/kahvilatyöstä. Tärkeitä ovat myös positiivinen asenne, oma-aloitteisuus ja hyvät sosiaaliset taidot. Työ alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä.

Työtehtävät:
– ruuanlaitto ja leipominen
– pitopalvelun ja tilauskahvitusten hoitaminen
– asiakaspalvelu, rahastus
– varaston järjestelytehtävät, inventaario
– keittiön ja muiden tilojen siisteydestä huolehtiminen
– opetuskeittiötoiminnan kehittäminen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa

Edellytämme sinulta:
– tehtävään soveltuva koulutus ja kokemusta keittiö-/kahvilatyöstä
– hygieniapassi
– hyvät tiedot erityisruokavalioista (gluteeniton, laktoositon, vegaani jne.)
– suomen kielen riittävä taso (työkielenä suomi)
– hyviä sosiaalisia taitoja sekä positiivista, oma-aloitteista ja joustavaa otetta työhön


Ompelija DaisyLadies yhdistykseen

Nimike: Ompelija
Osa-aikatyö 24,5h/vko, vaatimuksena 100% palkkatuki

DaisyLadies ry etsii 100% palkkatukeen oikeutettua henkilöä ompelijan tehtävään. Ompelija vastaa yhdistyksen ompelupalvelusta, käsityökauppa Taikapuodista ja vastaanottaa asiakkaiden tilaustöitä. Ompelija järjestää myös ompelu- ja käsityöopetusta. Edellytämme hakijalta soveltuvaa koulutusta ja kokemusta ompelijan työstä. Tärkeitä ovat myös positiivinen asenne, oma-aloitteisuus ja hyvät sosiaaliset taidot. Työ alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä.

Työtehtävät:
– Ompelupalvelusta vastaaminen, tilaustöiden vastaanotto, korjausompelu
– Yhdistyksen käsityökauppa Taikapuodista vastaaminen (asiakaspalvelu) ja myyntituotteiden ompelu
– Ompelutöissä, käsitöissä ja askartelussa ohjaaminen ja opettaminen

Edellytämme sinulta:
– tehtävään soveltuva koulutus ja kokemusta ompelijan työstä (hyvä ompelu- ja käsityöosaaminen)
– suomen kielen riittävä taso (työkielenä suomi)
– hyviä sosiaalisia taitoja sekä positiivista, oma-aloitteista ja joustavaa otetta työhön


Molempia paikkoja koskeva info:

– Työsuhde pyritään aloittamaan mahdollisimman pian palkkatukipäätöksen tultua.

– 100 % palkkatukea haetaan 10 kuukaudeksi.

– Työaika 24,5 h viikossa, työpäivät ma-pe.

– Palkka 1300 €/kk

 

Mahdollisuus myös tulla työkokeiluun/harjoitteluun näihin tehtäviin.

 

Lähetä vapaamuotoinen työhakemus ja CV osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

 

Lisätietoja: daisyladies.turku@gmail.com, toimisto puh. 050 326 5064, toiminnanjohtaja Hissu Kytö puh. 050 555 8781, www.daisyladies.fi

DaisyNews-lehden uusi numero on ilmestynyt!

By | Uncategorized | No Comments

DaisyNews-lehden uusi numero on ilmestynyt! 🌼
Voit lukea lehden nettisivuillamme täällä.

Tämä numero sisältää monisivuisen Iceland special -osion, jossa kerromme NordicLadies-tiimin Islannin matkasta, jonka aikana he tutustuivat islantilaisen naisjärjestön WOMEN In Iceland, Samtök kvenna af erlendum uppruna á Íslandi sekä useiden muiden naisten asioita ajavien järjestöjen toimintaan sekä tapasivat islannin presidentin puolisoineen!

Tässä numerossa myös juttua myös Kansainvälisestä kevätkarnevaalista, Knit ‘n’ Tag -neulontaprojektista, Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston palkinnosta, vapaaehtoisista lakineuvojistamme, yhteistyöstä Turun seudun senioriopettajien kanssa, Nanni Pilhjärtan taiteesta ja Taitokeskuksesta sekä paljon muuta!

Minun maani -artikkelisarjassa on tällä kertaa vuorossa Somalia. Makuja Muistolasta -osiossa esitellään somalialainen Muufo ja Hilibshid -reseptit. Hyviä lukuhetkiä!

Lehdestä julkaistaan myös painettu versio, joka on saatavilla toimitaloiltamme.

Uudistuneen Taikapuodin avajaiset 15.11.2023

By | Uncategorized | No Comments
DaisyLadies ry:n uudistuneen käsityökauppa Taikapuodin avajaisia vietetään keskiviikkona 15.11.2023 klo 10-15 DaisyKodin toimitalossamme osoitteessa Sairashuoneenkatu 1. CafeDaisyssä avajaisten ajan glögitarjoilu sekä myynnissä erilaisia herkkuja. DaisyKodin salissa tapahtuman ajan joulukorttipaja (pieni materiaalimaksu).
Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Taikapuotiin ja tekemään jouluostoksia!

DaisyLadies ry:n käsityönäyttely Salon taitokeskuksessa

By | Uncategorized | No Comments
Monikulttuurinen käsityö valtaa Salon taitokeskuksen Kompuukin. Made in Finland -näyttely haluaa haastaa pohtimaan, miltä näyttää suomalainen nykykäsityö.
 
Näyttelyn avajaiset järjestetään tiistaina 24.10. Klo 14 – 16. Avajaisissa kakkutarjoilu ja DaisyLadies ry:n naiset esittelevät näyttelyyn kerättyjä käsitöitä. 
 
Loppuvuoden ajan Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuukissa on esillä turkulaisen naismaahanmuuttajayhteisön DaisyLadies ry:n käsitöitä. Idea näyttelyyn on syntynyt Taito
Varsinais-Suomen ja DaisyLadiesin yhteistyön pohjalta.
 
– Me haluamme olla omasta puolestamme nostamassa keskustelua siitä, miltä näyttää suomalainen nykykäsityö. Nämä naiset ovat täällä Suomessa ja tänne he varmasti monesti myös jäävät. Heillä on oma käsityön traditio, joka tulee väistämättä muokkaamaan myös meidän omaamme. Miten valmiita olemme kohtamaan sen äärellä, kysyy Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto.
 
Hülya ”Hissu” Kytö, joka on perustanut DaysyLadiesin ja joka toimii yhä yhdistyksen toiminnanjohtajana on tyytyväinen yhteistyöstä, monestakin syystä.
– Nämä naiset ovat osa yhteiskuntaamme, ovat olleet jo vuosia. Nyt näyttelyn myötä meillä on mahdollisuus näyttää, mitä me osaamme. Käsityöt – kuten kulttuuri yleensäkin – on yksi helpoimmista tavoista käydä vuoropuhelua eri kulttuurien välillä. Sitä vuoropuhelua saisi käydä nykyistä enemmän ja luontevammin.
 
 
DaisyLadies
Made in Finland
24.10. – 22.12.2023
Salon taitokeskus/
Galleria Kompuuki
Rummunlyöjänkatu 2
 
Avoinna
Ti – pe 10 – 17
La 10 – 15
 
Avajaiset:
24.10. Klo 14 – 16
 
Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Hissu Kytö / 050 555 8781
DaisyLadies
 
Tiina Aalto / 040 554 6188

Työpaikkailmoitus: Keittiötyöntekijä DaisyLadies yhdistykseen

By | Uncategorized | No Comments

Nimike: Keittilötyöntekijä

Osa-aikatyö 24,5h/vko, vaatimuksena 100% palkkatuki

 

DaisyLadies ry etsii 100% palkkatukeen oikeutettua henkilöä keittiötyöntekijän tehtävään. Keittiötyöntekijä työskentelee yhdistyksen opetuskeittiössä mm. ruuanlaiton, leivonnan ja asiakaspalvelun tehtävissä. Edellytämme hakijalta soveltuvaa koulutusta ja kokemusta keittiö-/kahvilatyöstä. Tärkeitä ovat myös positiivinen asenne, oma-aloitteisuus ja hyvät sosiaaliset taidot. Työ alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä.

 

Työtehtävät:

– ruuanlaitto ja leipominen

– pitopalvelun ja tilauskahvitusten hoitaminen

– asiakaspalvelu, rahastus

– varaston järjestelytehtävät, inventaario

– keittiön ja muiden tilojen siisteydestä huolehtiminen

– opetuskeittiötoiminnan kehittäminen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa

 

Edellytämme sinulta:

– tehtävään soveltuva koulutus ja kokemusta keittiö-/kahvilatyöstä

– hygieniapassi

– hyvät tiedot erityisruokavalioista (gluteeniton, laktoositon, vegaani jne.)

– suomen kielen riittävä taso (työkielenä suomi)

– hyviä sosiaalisia taitoja sekä positiivista, oma-aloitteista ja joustavaa otetta työhön

 

Muuta tietoa:

– Työsuhde pyritään aloittamaan mahdollisimman pian palkkatukipäätöksen tultua.

– 100 % palkkatukea haetaan 10 kuukaudeksi.

– Työaika 24,5 h viikossa, työpäivät ma-pe.

– Palkka 1300 €/kk

 

Lähetä vapaamuotoinen työhakemus ja CV osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

Lisätietoja: daisyladies.turku@gmail.com, toimisto puh. 050 326 5064, toiminnanjohtaja Hissu Kytö puh. 050 555 8781, www.daisyladies.fi

Työpaikkailmoitus: Ohjaaja DaisyLadies yhdistykseen

By | Uncategorized | No Comments

Nimike: ohjaaja

Osa-aikatyö 24,5h/vko, vaatimuksena 100% palkkatuki

 

DaisyLadies ry etsii 100% palkkatukeen oikeutettua henkilöä ohjaajaksi. Ohjaaja vastaa maahanmuuttajataustaisille naisille suunnatun matalankynnyksen toiminnan suunnittelusta ja sen toteuttamisesta sekä erilaisista avustavista tehtävistä yhdistyksen päivittäisessä toiminnassa. Edellytämme hakijalta soveltuvaa koulutusta sekä kokemusta kohderyhmästä. Tärkeitä ovat myös positiivinen asenne, joustavuus sekä hyvät atk-taidot. Työ alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä.

 

Työtehtävät:

– Toiminnan suunnittelu ja toteutus (kurssit, luennot, infotilaisuudet, ym yhteiskunnallisia taitoja kehittävä opetus) yhdessä muiden työntekijöiden kanssa

– maahanmuuttajataustaisten naisten neuvonta (esim. kela, te-toimisto asioissa)

– toimistotöissä avustaminen

– artikkeleiden kirjoittaminen yhdistyksen jäsenlehti DaisyNewsiin

– muut avustavat tehtävät yhdistyksen päivittäisessä toiminnassa ja tapahtumissa

 

Edellytämme sinulta:

– tehtävään soveltuva koulutus ja kokemusta ohjaustyöstä

– positiivista, oma-aloitteista ja joustavaa otetta työhön

– hyviä tietoteknisiä taitoja

 

Muuta tietoa:

– Työsuhde pyritään aloittamaan mahdollisimman pian palkkatukipäätöksen tultua.

– 100 % palkkatukea haetaan 10 kuukaudeksi.

– Työaika 24,5 h viikossa, työpäivät ma-pe.

– Palkka 1300 €/kk

 

Lähetä vapaamuotoinen työhakemus ja CV 18.12.2020 mennessä osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

Lisätietoja: daisyladies.turku@gmail.com, toimisto puh. 050 326 5064, toiminnanjohtaja Hissu Kytö puh. 050 555 8781, www.daisyladies.fi

Työpaikkailmoitus: Kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilön sijaisuus

By | Uncategorized | No Comments

Kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilön sijaisuus

 

Nimike: Kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilö

Osa-aikatyö: 18h/vko (ma-to)

Työn kesto: aloitus heti, sijaisuuden kesto n. 1-2kk, jatkomahdollisuuksia

 

DaisyLadies ry etsii henkilöä kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilön sijaiseksi. Kuntouttavan työtoiminnan vastuuhenkilö vastaa kuntouttavan työtoiminnan toiminnan koordinoinnista ja asiakkaiden ohjauksesta. Edellytämme hakijalta soveltuvaa koulutusta. Tärkeitä ovat myös positiivinen asenne, joustavuus sekä hyvät atk-taidot. Työ alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä.

 

Työtehtävät:

– kuntouttavan työtoiminnan koordinointi, suunnittelu ja toteutus yhdessä muiden työntekijöiden kanssa

– kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden alkukartoituskeskustelut, yksilöohjaus ja ohjauskeskustelut

– kuntouttavan työtoiminnan asiakkaiden jatkopolkujen suunnittelu asiakkaan kanssa

 

Edellytämme sinulta:

– sosiaali- ja terveysalan AMK tai YAMK tutkinto

– johtamisen osaamista (ensisijaisesti kokemus mutta myös esim. koulutus tai näyttö)

– positiivista, oma-aloitteista ja joustavaa otetta työhön

– hyviä tietoteknisiä taitoja

– hyvä suomen kielen taito

 

Muuta tietoa:

– Työsuhde voidaan aloittaa heti

– Työ alkaa sijaisuutena, mutta sijaisuuden päätyttyä voidaan keskustella jatkomahdollisuuksista.

 

Lähetä vapaamuotoinen työhakemus ja CV osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

Lisätietoja: daisyladies.turku@gmail.com, toimisto puh. 050 326 5064, toiminnanjohtaja Hissu Kytö puh. 050 555 8781, www.daisyladies.fi

Kansainvälinen Kevätkarnevaali 5.6.2023 Maailmanpuutarhassa

By | Uncategorized | No Comments

Kansainvälinen Kevätkarnevaali on monikulttuurinen perhetapahtuma ja tänä vuonna se järjestetään Vasaramäen Maailmanpuutarhassa Maailman ympäristöpäivänä maanantaina 5.6.2023 klo 13-17. Koulujen kesälomatkin ovat sopivasti silloin jo alkaneet, joten tule koko perheen voimin juhlistamaan alkavaa kesää Maailmanpuutarhaan!

Tapahtumaan on vapaa pääsy ja luvassa on paljon ohjelmaa kaikenikäisille.

Ohjelmassa mm:
– pomppulinna
– keppihevosrata
– parkouropetusta
– naamioaskartelua
– tanssi- ja pukukilpailu (parhaat tanssiesitykset ja naamiaisasut palkitaan!)
– lavaesityksiä
– kasvomaalausta ja siirtokuvatatuointeja
– työpajoja
– CafeDaisy myy syötävää ja juotavaa
ja paljon muuta!

Ohjelma tarkentuu vielä toukokuun ajan joten kannattaa pysyä kuulolla!

Osoite: Maailmanpuutarha, Marjamaanpuisto (Vasaramäki), Lemminkäisenkatu 45.
Kehotamme käyttämään joukkoliikennettä tapahtumaan saapuessasi, tapahtuma-alueella hyvin vähän parkkipaikkoja.
Bussi nro 60 kauppatorilta. Maailmanpuutarhan pysäkki “Vaapukkatie 1037”

Tapahtuma-alueella WC ja käsienpesupiste.

Tapahtumaa ovat mukana toteuttamassa: Daisy Young Club ry, Turun Tyttöjen talo, Lahjan tytöt ry, MLL Varsinais-Suomen piiri ry, Lounais-Suomen Partiopiiri ry, Teräsrautelan nuorisotalon Kepparikerho, Turun Latu ry, Turun Kaupunginosaviikkojen tuki ry, Parkour Akatemia/Parkour Oppimiskeskus ry, Suomen tiedekoulu, Saksankielinen ev.lut. seurakunta, Nach Baliye Kollektiv.

 

DaisyNews 4/2022 ilmestynyt

By | Uncategorized | No Comments
Jäsenlehtemme DaisyNewsin vuoden 2022 neljäs eli vuoden viimeinen numero on ilmestynyt! 🌼🎄

Voit lukea lehden nettisivuillamme täällä.

Tässä numerossa on asiaa mm. kuntouttavasta työtoiminnastamme, yhteistytöstä Pro-tukipisteen kanssa, Halimon villasukkakoulusta, uudesta Kuka minä olen? -hankkeesta, hyvinvoinnista, pikkujoulujuhlista, Daisy Young Clubin kuulumisista ja paljon muusta!
Tästä numerosta löydät myös vuoden Daisy 2022 esittelyt sekä kattavan artikkelin Turvallinen yhteiskunta -seminaaristamme ja siellä keskustelluista asioista nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi. Minun maani -artikkelisarjassa on tällä kertaa vuorossa Irak. Makuja Muistolasta -osiossa esitellään ukrainalainen Borsch-keitto.
Hyviä lukuhetkiä!
Lehdestä julkaistaan myös painettu versio, joka on saatavilla toimitaloiltamme!

Turku Goes Multicultural -festivaali 3.9.2022 Maailmanpuutarhassa

By | Uncategorized | No Comments
Daisy Young Club ry järjestää yhdessä Kaupunginosaviikkojen ja DaisyLadies ry:n kanssa syyskuussa koko perheen festivaalin Maailmanpuutarhassa lauantaina 3.9.2022 klo 13-17. Ilmainen sisäänpääsy.
OHJELMA:
– Valentina (lauluesitys) klo 13.10
– Muumipeikko ja Pikku Myy klo 13.30
– Åbolly (tanssiesitys) klo 14.15
– Taikuri klo 15.15
– Rasmus x Liikkukaa kollektiivi (lauluesitys) klo 15.50
– Muumipeikko ja Pikku Myy klo 16.30
Tapahtumassa myös mm.:
Pomppulinna
Karuselli
Pelejä ja kilpailuja
Keppihevosrata
frisbeegolfrata ja Lasten tarkkaavaisuuspolku (Turun Latu)
CafeDaisyn Herkkuja
Sekä paljon muuta!
Osoite: Maailmanpuutarha, Marjamaanpuisto (Vasaramäki), Lemminkäisenkatu 45
Kehotamme käyttämään joukkoliikennettä tapahtumaan saapuessasi, tapahtuma-alueella hyvin vähän parkkipaikkoja.
Bussi nro 60 (Kaupungintalon edestä)
Maailmanpuutarhan pysäkki “Vaapukkatie 1037”
Tapahtuma-alueella WC ja käsienpesupiste.

DaisyLadise ry on ehdolla BLAZE INCLUSION AWARDS 2022 Suomen kategoriassa “TRAILBLAZER”.

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadise ry on ehdolla BLAZE INCLUSION AWARDS 2022 Suomen kategoriassa “TRAILBLAZER”.

Lisätiedot ja äänestäminen osoitteessa: https://diversify.no/blaze-awards-2022/

Äänestysaikaa on 3.6.2022 asti. Voittajat julkistetaan The Annual Gala –tapahtumasssa Oslossa 27.8.2022.

“The Blaze Awards celebrate and illuminate trailblazers – individuals and organizations – who actively and passionately uplift Diversity, Inclusion, Equity and Belonging (DEIB) initiatives in their workspaces, communities and society overall. With a focus on the Nordic region, the Blaze Awards highlight DEIB champions in each country and recognise outstanding individuals and organisations whose practices shine within and beyond the Nordics.“

DaisyKerho aloittaa huhtikuussa

By | Uncategorized | No Comments

DaisyKerho, eli äiti- ja lapsikerho, aloittaa toimintansa DaisyKodissa osoitteessa Sairashuoneenkatu 1, 20100 Turku, keskiviikosta 6.4.2022 alkaen klo 15:00-17:00. Kerho kokoontuu toistaiseksi joka keskiviikko. Kerho on suunnattu erityisesti ukrainalaisille perheille.

Kerhossa tarjoamme lapsille ohjattua toimintaa, sekä äideille keskusteluseuraa ja vertaistukea. Paikalla on ohjaajia, jotka voivat kertoa mm. suomalaisesta arkielämästä. Kielitaidon puute ei ole este, paikalla on mm. osaavia ukrainan- ja venäjänkielen tulkkeja.

Kerhon järjestävät DaisyLadies ry ja Suomen Ukrainalaiset ry.

Lisätietoa:
puh. 050 326 5064 (suomeksi ja englanniksi)
puh. 050 554 7799 (venäjäksi)
daisyladies.turku@gmail.com

Turvallinen yhteiskunta -seminaari 25.11.2021

By | Uncategorized | No Comments
DaisyLadies ry järjestää Turvallinen yhteiskunta -seminaarin 25.11.2021 Turun kaupungintalolla (Aurakatu 2, 20100 Turku) klo 9.00-14.30. Seminaari järjestetään tänä vuonna jo neljättä kertaa.
Väkivalta on edelleen laajalle ulottuva haaste Euroopassa ja koko maailmassa. Seminaarin tavoitteena on käsitellä väkivallan eri muotoja ja ennaltaehkäiseviä keinoja sekä pohtia väkivaltapalveluiden kehittämistä Turussa. Seminaari on valtakunnallinen ja sinne on kutsuttu eri alojen asiantuntijoita.
Seminaarin alustava aikataulu:
8.30-9.30 Ilmoittautuminen
9.30-11.00 Avaus, tervehdykset
– Toiminnanjohtaja Hülya ”Hissu” Kytö, DaisyLadies ry
– Pormestari Minna Arve, Turun kaupunki
– Kaupunginvaltuutettu Saara Ilvessalo, Turun kaupunki
– Opetusministeri Li Andersson
– Apulaispormestari Ville Valkonen, Turun kaupunki
11.00-12.00 Puheenvuoroja
– Kansanedustaja Saara-Sofia Sirén
– Opiskelija Nasra Abdullahi
12.00-13.00 Lounas ja kahvitus
13.00–13.15 Musiikkiesitys
13.15-14.30 Paneelikeskustelu
Keskustelun vetäjänä toimii Ilona Koivunalho
Keskustelijoina:
– Rikosylikomisario Toni Sjöblom, Lounais-Suomen poliisilaitos
– Apulaispormestari Elina Rantanen, Turun kaupunki
– Apulaispormestari Piia Elo, Turun kaupunki
– Pääsihteeri Silla Kakkola, NYTKIS
– Varavaltuuettu Theresia Bilola, Turun kaupunki
– Ohjaaja Petsi Mohammadi, DaisyLadies ry/Daisy Young Club ry
Muutokset ohjelmaan mahdollisia.
Ilmoittautumiset viimeistään 18.11.2021 mennessä: https://tinyurl.com/y5sxd5uy
Seminaarin osallistujamäärää on rajoitettu 80 henkeen koronatilanteen vuoksi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Seminaaria ei striimata nettiin.
Lisätietoja: daisyladies.turku@gmail.com, puh. 050 326 5064 tai 050 555 8781

Seminaari järjestetään yhteistyössä Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry:n kanssa.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1878125429040217/

itsepuolustukurssi jakso 1

By | Uncategorized | No Comments
DaisyLadies ry aloittaa videosarjan, jossa esitellään erilaisia itsepuolustusliikkeitä.🌼
Videoilla esitellyt itsepuolustusliikkeet on tarkoitettu turvaamaan arkea uhkaavissa tilanteissa. Jaksossa 1 käydään läpi kolme helppoa itsepuolustusliikettä.

Syysjuhla Maailmanpuutarhassa 7.10.

By | Uncategorized | No Comments
DaisyLadies järjestää Syysjuhlan Maailmanpuutarhassa 7.10. klo 11-14 (Lemminkäisenkatu 45, Marjamaanpuisto, Vasaramäki)
Ohjelmassa:
– Nyyttikestit – tuo mukana herkkuja jaettavaksi!
– Musiikkia
– Tanssia
– Kukkasipulien istutusta
– Maailmanpuutarhaan tutustumista
– DaisyLadies tarjoaa kahvia, teetä ja mehua
Tervetuloa koko perheen voimin!
Paikalle pääset kätevästi bussilla nro 60.

Turku Goes Multicultural -festivaali 18.9.2021

By | Uncategorized | No Comments
Daisy Young Club ry järjestää koko perheen ilmaistapahtuman lauantaina 18.9.2021 klo 14-19 Barkerinpuistossa (Läntinen Rantakatu 40)🎉🎶🎈
Tapahtuman ohjelmassa on:
– Musiikkia ja artisteja (DJ Rami, Aamu, ZKM)
– Lastenohjelmaa (Ville Viking, Mimi ja Kuku)
– Kilpailuja ja kasvomaalausta
– CafeDaisyn monikulttuurisia herkkuja
– Kaikenlaista muuta kivaa!
Tervetuloa koko perheen voimin!

Muistolan pihakirppis 11.9.2021

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadies ry järjestää pihakirppistapahtuman lauantaina 11.9.2021 klo 11-16 toimitalomme Muistolan idyllisellä sisäpihalla (Linnankatu 41).

Voit varata pöydän (5e) soittamalla toimistoomme (auki ma-pe klo 9-16) puh. 050 326 5064. Pöytiä rajoitetusti, joten kannattaa toimia nopeasti!

CafeDaisy tarjoaa tapahtumassa samovaariteetä ja pientä syötävää.

Tervetuloa tekemään löytöjä!

Tapahtumassa säävaraus.

Työpaikkailmoitus

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadies ry:llä on auki kaksi työpaikkaa:

Kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja/harjoitteluvastaava
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10744396?searchPhrase=ohjaaja&locations=Turku&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

Ohjaaja (STEA Paikka auki)
https://paikat.te-palvelut.fi/tpt/10744442?searchPhrase=ohjaaja&locations=Turku&announced=0&leasing=0&english=false&sort=1

Molemmat ovat kokopäivätöitä.

Tutustu hakukriteereihin ja lähetä meille vapaamuotoinen työhakemus ja CV 31.7.2021 mennessä osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

Tätä ilmoitusta saa jakaa eteenpäin!🌼

NYTKIS esittäytyy

By | Uncategorized | No Comments
DaisyLadies ry ja NYTKIS ry ovat julkaisseet yhteistyössä videon, missä Naisjärjestöt Yhteistyössä – Kvinnoorganisationer i Samarbete NYTKIS ry:n edustajat esittelevät omaa puoluettaan ja omia vaaliteemojaan. DaisyLadies ry on ollut NYTKIS-toiminnassa mukana pitkän ajan. Kiitämme kaikkia puolueita tästä yhteistyöstä!

videoeditointi: Daisy Young Club ry

Hyppy tuntemattomaan

By | Uncategorized | No Comments

Hei sinne ruudun toiselle puolelle, siitä onkin aikaa kun olen viimeksi kirjoittanut blogipostausta jostain muusta, kuin askartelusta. Harrastan vapaa-ajalla kalenteriaskartelua ja ylläpidän Suomen suurinta kalenteriaskarteluryhmää, Kalenterimaniaa, ja ryhmän blogiin tulee kirjoiteltua vähintään kuukausittain ajatuksia askartelusta. Teille ajattelin kuitenkin kirjoittaa ajatuksiani liittyen suomen kielen ohjaajan työhöni.

Olin pitkään poissa työelmästä, sillä halusin keskittyä lapseeni. Tyttäreni oli varsin odottamaton siunaus, joka käänsi arvomaailmani tietyllä tavalla täysin ylösalaisin. Aiemmin olin hyvin uraorientoitunut, suunnitelin muuttoa ulkomaille töiden perässä ja oikeastaan kaikki muu oli toisarvoista. Kun tyttäreni syntyi, ymmärsin että elämässä on muutakin kuin ura ja työpaikka ja hetkellisesti hukuin omaan lapsikuplaani. Tyttäreni kasvaessa oli kuitenkin todettava, että elämässä mitää olla muutakin kuin lapsi ja äitiys. Kuten ehkä huomaatte tästä aloituksesta, olen kaikki tai ei mitään ihminen. Pyrin tekemään kaiken elämässäni täydellä sydämellä.

Olen aina ollut yhteiskunnallisesti tiedostava, jos näin voi sanoa. Olen jo teininä halunnut ryhtyä kasvissyöjäksi (en saanut lupaa) ja kiinnostunut politiikasta. Minulla on aina ollut palava tarve vaikuttaa, tehdä maailmasta parempi niin ihmisille, kuin eläimillekin. Olen halunnut jättää jälkeni positiivisella tavalla tähän maailmaan ja se onkin suurin syy sille, miksi hain töihin DaisyLadies Ry:lle.

Olen seurannut DaisyLadiesin polkua jo vuosia, ihaillut kaikkea sitä työtä mitä Hissu on tehnyt. Hissu on yksi niitä harvoja ihmisiä joita ihailen suurella kunnioituksella. Hän on jonkinlainen esikuva, voimanainen joka tuntuu pystyvän mihin vaan päättää ryhtyä. Alkuvuodesta minulle tuli mahdollisuus päästä osaksi Daisyjen työporukkaa ja tartuin siihen hanakasti. Haastattelussa olin varma, että minua ei valita, koska työkokemukseni ei varsinaisesti vastannut sitä mitä haetiin. Yllätyin positiivisesti, kun sain sähköpostin, että minut on valittu ja taisin pienet voitontanssitkin siinä tanssahdella.

Sitten iski epävarmuus, että osaanko kuitenkaan. Mitä jos en pysty tarjoamaan näille naisille kaikkea sitä mitä he ansaitsevat ja tarvitsevat? Mitä jos en pysty auttamaan heitä eteenpäin? Jos en osaa opastaa heitä tarpeeksi arjen asioissa ja kielipolulla? Epävarmuus ei ole tyypillinen ominaisuus minulle, joten lopulta totesin, että hyppään nyt mukaan ja opin varmasti tehdessä. Ja niin todellakin kävi.

Ensimmäiset viikot olivat koronatilanteen takia melko kaaottisia, ihmisiä oli paljon pois ja päädyinkin hyvin nopealla tahdilla kylmiltään vetämään tuntia. Ensimmäisellä tunnilla vain juttelimme naisten kanssa ja totesin sen, minkä jo oikeasti tiesinkin, kyse on tavallisista naista, jotka tulevat vain eri maista. Oli vapauttavaa päästä juttelemaan ja kuulemaan heidän ajatuksiaan siitä, mitä he toivovat tulevaisuudelta. Miksi he ovat Suomessa, mistä he haaveilevat ja mitä kaikkea he ovat ehtineet jo kokea.

Muutaman kuukauden aikana maailmankuvani on avartunut entisestään, koen että kaikki keskustelut perhetaustoista, sotatilanteista, tasa-arvosta, lapsista, ruuasta, harrastuksista ja kaikesta muusta ovat antaneet minulle ihan valtavasti. Olen oppinut paljon uusia asioita ja toivottavasti myös opettanut jotain. Toivon, että minut nähdään ja koetaan avoimena ihmisenä, jolle on helppo jutella tuntienkin ulkopuolella mistä tahansa. Ja toivon, että voin tämän työn kautta jättää positiivisen jäljen näiden naisten elämään.

-Mira

Työpaikkailmoitus

By | Uncategorized | No Comments

Alle 30-vuotias maahanmuuttajataustainen nuori ohjaajaksi DaisyLadies yhdistykseen!

 

DaisyLadies ry on Suomen ensimmäinen maahanmuuttajataustaisten naisten asioihin keskittyvä yhdistys. Toiminnan tavoitteena on parantaa Suomeen muuttaneiden naisten asemaa sekä lisätä heidän osallisuuttaan suomalaisessa yhteiskunnassa. DaisyLadies ry järjestää ohjausta ja neuvontaa, vertaistukea, seminaareja, luentoja ja kursseja.

STEA:n Paikka auki -avustusohjelman ansiosta meillä on mahdollisuus palkata alle 30-vuotias maahanmuuttajataustainen nuori ohjaajan tehtäviin. Tehtävät tulevat sisältämään mm. avustavia ohjaustöitä, toiminnan suunnittelua ja toteutusta ja toimistotöitä. Työtehtäviin sisältyy myös mm. yhdistyksen podcast-lähetysten tekoa ja sosiaalisen median päivitystä. Nuorella on mahdollisuus itse ideoida ja kehittää toimintaa. Työtehtäviin perehdytetään ja nuorella tulee olemaan oma mentori, joka tukee ja neuvoo nuorta työsuhteen aikana.

Työ on kokoaikatyö ja alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä. Työn kesto on 12kk.

 

Työtehtävät:

– Avustavat ohjaus- ja opetustehtävät

– podcast-lähetysten suunnittelu ja äänitys

– sosiaalisen median päivittäminen (Facebook, Instagram)

– asiakaspalvelu ja ryhmien opastaminen

– avustavat toimistotyöt ja tapahtumien järjestämisessä avustaminen

 

STEA:n asettamat vaatimukset:

– Alle 30-vuotias maahanmuuttajataustainen nuori.

– Palkattavan nuoren tulee olla työelämän ulkopuolella eikä hän voi olla päätoiminen opiskelija.

– Nuorella voi olla vain vähän tai ei vielä lainkaan työkokemusta.

 

Muut vaatimukset:

– Suomen kielen riittävä taito (työkielenä suomi). Tuemme kyllä kielen oppimista työn aikana.

– Hyvät ATK-taidot.

– Positiivinen asenne ja aloitteellinen, itsenäinen ja joustava työote.

 

Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus sekä CV osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

 

Lisätiedot:

Toimisto puh. 050 326 5064

Toiminnanjohtaja Hissu Kytö puh. 050 555 8781

www.daisyladies.fi

Linnankatu 41, 20100 Turku

Sairashuoneenkatu 1, 20100 Turku

Työharjoittelussa DaisyLadies ry:ssä: Rasha ja Semara

By | Uncategorized | No Comments

Hei, olen Rasha!

Olen syntynyt Irakissa ja muuttanut lapsena Suomeen. Suomessa olen asunut 15 vuotta. Olen ollut DaisyLadiesillä 6 kuukautta työharjoittelussa ja olen DaisyLadiesillä osallistunut suomenkielenkurssiin, ATK-kurssiin ja liikuntatunneille. Olen myös saanut tutustua käsityöhön, ompeluun, mosaiikkiin ja ruuanlaittoon. Olen viihtynyt tosi hyvin DaisyLadiesissä. Olen iloinen, että olen tavannut monta ihania uusia ystäviä. Olen erittäin kiinnostunut Suomen historiasta ja kulttuurista, mutta minulla on ikävä Irakin lämmintä ilmastoa ja Irakilaista kulttuuria.

Hei, olen Semara!

Olen Irakista kotoisin ja olen asunut Suomessa 15 vuotta. Viihdyn tosi paljon DaisyLadiesissä ja olen ollut täällä 6 kuukautta. DaisyLadiesissä olen opiskellut suomen kieltä, käsityötä, ATK:ta ja paljon muuta. Eniten pidän mosaiikkista ja suomen kielestä. DaisyLaidiesin kautta olen saanut rauhan tunteen ja oppinut paljon uutta itsestäni. Suomen kulttuuri on hyvin erilainen omasta kulttuuristani, ja se voi joskus pelottaa, mutta pidän erittäin paljon suomen luonnosta ja historiasta. Jos voisin tuoda jotain Irakilaisesta kulttuurista suomeen, se olisi irakilaista ruokaa ja että molemmat kulttuurit voisivat ”kävellä käsi kädessä”.

Työharjoittelussa DaisyLadies ry:ssä

By | Uncategorized | No Comments

Hei, olen Shamso Nur!

Minä olen kotoisin Somaliasta ja olen asunut Suomessa viisi vuotta. Olen ollut DaisyLadiesissa kahdeksan viikkoa työharjoittelussa. Olen viihtynyt täällä tosi hyvin. Osallistun lukujärjestyksen mukaisesti erilaisille tunneille, joissa tehdään monenlaisia juttuja. Pidän erityisen paljon jumpasta, jota meillä onkin ollut melko usein. Harrastan musiikkia ja suomen kielen tunneille olen oppinut paljon suomalaisia lauluja.

Suomessa on hyvä asua ja pidän siitä, että täällä voi kuulla eri maiden uutisia. Somaliassa syödään paljon hedelmiä ja niitä löytyy paljon myös täältä Suomesta. Pidän varsinkin mangosta ja persimonista (tunnetaan myös nimellä kaki). Somaliassa ei kasva perunoita, mutta tykkään perunaruoista.

Suomessa kaipaan eniten oman maani kulttuuria, varsinkin vaatetusta ja ruokaa.

DaisyLadiesistä olen saanut paljon uusia ystäviä. Täällä kaikki ovat mukavia ja ystävällisiä ja haluaisin tulla tänne takaisin. Haluaisinkin kiittää kovasti kaikkia!

Työpaikkailmoitus

By | Uncategorized | No Comments

Alle 29-vuotias maahanmuuttajataustainen nuori ohjaajaksi DaisyLadies yhdistykseen!

DaisyLadies ry on Suomen ensimmäinen maahanmuuttajataustaisten naisten asioihin keskittyvä yhdistys. Toiminnan tavoitteena on parantaa Suomeen muuttaneiden naisten asemaa sekä lisätä heidän osallisuuttaan suomalaisessa yhteiskunnassa. DaisyLadies ry järjestää ohjausta ja neuvontaa, vertaistukea, seminaareja, luentoja ja kursseja.

STEA:n Paikka auki -avustusohjelman ansiosta meillä on mahdollisuus palkata alle 29-vuotias maahanmuuttajataustainen nuori ohjaajan tehtäviin. Tehtävät tulevat sisältämään mm. avustavia ohjaustöitä, toiminnan suunnittelua ja toteutusta ja toimistotöitä. Työtehtäviin sisältyy myös yhdistyksen podcast-lähetysten tekoa ja sosiaalisen median päivitystä. Työtehtäviin perehdytetään ja nuorella tulee olemaan oma mentori, joka tukee ja neuvoo nuorta työsuhteen aikana.

Työ on kokoaikatyö ja alkaa heti sopivan työntekijän löydyttyä. Työn kesto on 8kk.

 

Työtehtävät:

– Avustavat ohjaus- ja opetustehtävät

– podcast-lähetysten suunnittelu ja äänitys

– sosiaalisen median päivittäminen (Facebook, Instagram)

– asiakaspalvelu ja ryhmien opastaminen

– avustavat toimistotyöt ja tapahtumien järjestämisessä avustaminen

 

STEA:n asettamat vaatimukset:

– Alle 29-vuotias maahanmuuttajataustainen nuori.

– Palkattavan nuoren tulee olla työelämän ulkopuolella eikä hän voi olla päätoiminen opiskelija.

– Nuorella voi olla vain vähän tai ei vielä lainkaan työkokemusta.

 

Muut vaatimukset:

– Suomen kielen riittävä taito (työkielenä suomi). Tuemme kyllä kielen oppimista työn aikana.

– Hyvät ATK-taidot.

– Positiivinen asenne ja aloitteellinen, itsenäinen ja joustava työote.

 

 Mikäli kiinnostuit, lähetä vapaamuotoinen hakemus sekä CV osoitteeseen: daisyladies.turku@gmail.com

 

Lisätiedot:

Toimisto puh. 050 326 5064

Toiminnanjohtaja Hissu Kytö puh. 050 555 8781

www.daisyladies.fi

Linnankatu 41, 20100 Turku

Sairashuoneenkatu 1, 20100 Turku

Tervetuloa uuteen DaisyInfo Facebook-ryhmäämme!

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadies on perustanut DaisyInfo-nimisen Facebook-ryhmän, joka on avoin kaikille 🌼

Päivitämme ryhmään säännöllisesti uusimmat uutiset ja ohjeistukset koronavirukseen liittyen ja tulemme kääntämään tietoja mm. englanniksi, arabiaksi, somaliaksi, persiaksi, dariksi, kurdiksi, turkiksi ja espanjaksi.

Koska joudumme kaikki olemaan nyt paljon kotona, lisäämme ryhmään myös ideoita siitä mitä kaikkea kotona voi harrastaa ja miten saada aika kulumaan!

Ryhmässä voi vapaasti keskustella mietityttävistä asioista ja kysellä meiltä kysymyksiä.

Liity ryhmään täällä: https://www.facebook.com/groups/214365146450232/

Infopaketti koronavirukselta suojautumisesta

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadies ry:n ryhmätoiminta, ompelimo ja CafeDaisy ovat hallituksen ohjeiden mukaisesti tauolla ainakin 13.4. asti. Toimistomme ja neuvontapalvelumme palvelee kuitenkin etänä sähköpostitse ja puhelimitse ma-pe klo 9-16.

Yhteystietomme:
S-posti: daisyladies.turku@gmail.com
Toimisto puh: + 358 (0)50 3265 064
Ohjaaja puh: +358 (0)50 466 6282
Toiminnanjohtaja puh: + 358 (0)50 5558 781

Koronavirustilanne on herättänyt paljon huolta ja epätietoisuutta, joten päätimme koota tänne tietoa siitä miten suojella itseään ja läheisiään koronavirukselta ja miten menetellä jos epäilee sairastuneensa koronavirukseen.

DaisyLadies ry on laatinut ohjevideon eri kielillä siitä miten voit suojata itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta:

Videoita saa vapaasti levittää verkostoissasi!

Koronaviruksen oireita ovat:

 • korkea kuume
 • lihassärky
 • yskä
 • hengenahdistus
 • väsymys

Sairastaminen:

Jos oireesi ovat lieviä, sairasta kotona. Soita omaan terveyskeskukseesi, jos

 • oireesi jatkuvat kauan
 • oireesi muuttuvat vakaviksi
 • sinulla on hengenahdistusta

Turun koronaneuvontapuhelin (ma-pe klo 8-15) : 02 266 2714
Turun terveysasemien puhelinnumero: 02 266 1130

 

HUOM! Turun terveysasemien puhelinpalvelu on tällä hetkellä ruuhkautunut. Ethän kuormita terveysasemia tai turun alueen yhteispäivystystä turhaan. Jos sinulla on flunssan oireita ja yleisvointisi on hyvä, tärkeintä on levätä kotona.

Jos olet sairas tai sinulla on lieviä oireita, pysy kotona. Älä mene sairaana töihin. Älä vie sairasta lasta päiväkotiin tai kouluun.


Näin estät virusta leviämästä:

Jokainen voi tehdä asioita, jotka estävät koronaviruksen leviämistä. Hyvä hygienia on paras tapa ehkäistä koronaviruksen ja kaikkien muidenkin virusten leviämistä.
 • Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla.
 • Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsidesiä.
 • Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa. Älä yski tai aivasta kämmeneesi.
 

Muista myös nämä asiat arjessasi:

 • Pysy mahdollisimman paljon kotona.
 • Vältä kättelyä. Keksi muita tapoja tervehtiä ystäviäsi.
 • Pysy ainakin metrin päässä henkilöstä, joka yskii tai aivastaa.
 • Tee etätöitä, jos se on mahdollista.
 • Vältä suuria tapahtumia ja harrastusryhmiä.
 • Älä vieraile yli 70-vuotiaiden ihmisten luona, sillä he kuuluvat riskiryhmään. Pidä yhteyttä esimerkiksi puhelimella.
 • Jos olet itse yli 70-vuotias, on parasta pysyä kotona erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa. Mahdollisuuksien mukaan on parempi, jos joku muu voi hoitaa kaupassakäynnin.

 

Linkkejä:

 

 

We can make it right, we count on you! 🌻

Erikieliset ohjevideot koronavirukselta suojautumisesta

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadies ry on laatinut ohjevideon eri kielillä siitä miten voit suojata itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta:

Ohjevideo arabiaksi

Ohjevideo somaliaksi

Ohjevideo persiaksi

Ohjevideo kurdiksi

Ohjevideo espanjaksi

Ohjevideo paštuksi

Videoita saa vapaasti levittää verkostoissasi!

 

Linkkejä:
We can make it right, we count on you! 🌻

Naistenpäivä and thoughts about culture

By | Uncategorized | No Comments

Last week I had the pleasure of celebrate a special day with Daisy Ladies. On 6th March we celebrated “Naistenpäivä”, and it was really beautiful, like everything that Daisy Ladies does. We walked close to the river with a big flag of Daisy Ladies, and each of us had in her hand a rose and a little flag of her country. We crossed the streets with music, and when we met someone, we gave them a rose. When we arrived to the bridge, Hissu spoke to all the people that were there, and then we threw at the same time our rose to the river.

It was a very beautiful and emotive performance, and with this, Daisy Ladies taught us something very important in this beautiful day: we must be proud of us, for were born in our countries, and for be women, and we mustn’t forget it never.

– Silvia

 

– – –

Hi everyone, I’m Jiayi, happy to see you here.

This week I am thinking about the culture of immigrants themselves, how to treat their own culture. In Daisy Ladies, we would not just listen to others, the most wonderful part is we share with others. We introduce our own country to everyone, this is an opportunity to increase cultural self-confidence, which is important for living abroad. But during the introduce, everyone could share their own culture. It is really amazing to know cultural difference. What’s more, Daisy Ladies is a warm place, just makes me feel at home. The atmosphere is like beautiful melody, laughing, talking, smiling, it is a harmony place, everyone comes here to make happiness.

And last Friday, you couldn’t know how excited I am, we had an excellent walk, we walked to the bridge with our countries’ flags, Daisy Ladies flag and beautiful roses. We sang together for the Women’s Day, we were full of sunshine like the weather. When we got the bridge, we threw roses into the river, and the funny thing is someone threw the gloves in the same time. This is my first time to join an activity like this, Daisy Ladies really brings me a lot of new experience, I’m lucky that I can come here to listen, to observe, and to learn. Thank you, Daisy Ladies!

– Jiayi

Muutoksia toimintaan koronaviruksen vuoksi

By | Uncategorized | No Comments

DaisyLadies ry seuraa koronavirustilannetta ja noudatamme toiminnassamme THL:n ja Turun kaupungin ohjeistuksia. Haluamme omalla toiminnallamme pyrkiä ehkäisemään viruksen leviämistä ja tämän vuoksi:

– CafeDaisy on toistaiseksi suljettu (otamme kuitenkin vastaan pitopalvelutilauksia).
– Ompelimo on toistaiseksi suljettu.
– Avoin toimintamme ja neuvontapalvelut on toistaiseksi tauolla (voit kuitenkin lähettää kysymyksiä sähköpostitse: daisyladies.turku@gmail.com).
– Ruusukorttelin maanantain uintivuoro on peruttu toistaiseksi.
– Kaikki ryhmävierailut, kokoukset ja muut tilaisuudet tullaan siirtämään myöhäisempään ajankohtaan.

– Kansainvälinen kevätkarnevaali (25.4.) on peruttu ja tullaan siirtämään toiseen ajankohtaan.

Seuraamme tilannetta ja tiedotamme heti kun tulee muutoksia!

Midpoint and China Day

By | Uncategorized | No Comments

I’ve already lived in Finland for two months and I think it’s the time to reflect about my Erasmus and my work here. When I arrived Finland, my main objective was to meet people from different countries, to learn from them, and I think I got it! Furthermore, I can say that two months later, I continue meeting new people every day!

However, if I stop and I think about my period living here, I’m getting more things that this one. My Erasmus and the opportunity to work with Daisy Ladies is helping me to grow up. Now, I don’t cross the door of Daisy Ladies with the same thoughts I did in the beginning. Now, I cross the door confident, with knowledge to use and more excited to learn that before. I must be thankful to Daisy Ladies for all these improvements!

I think I’m reflecting about all these things because I’m aware of my period here is finishing, and I must enjoy it as much as possible! Now, my goal for these weeks, is to learn as I’m doing since I arrived, but especially, I want to teach, and leave in Daisy Ladies and in these beautiful people something of my personality and experience, to be part of this family although I have to come back to my daily life.

Before start Erasmus you always think at least once what could happen if you don’t meet people. It is imposible! Here everybody meet people! This kind of programs are for that, so everybody has a very opened mind and like making new friends everyday.

Finnish people is so kind, i met a few of them and they are very friendly. The first night I didn’t have where to sleep, and I slept in a finnish girl’s house, she was so kind! They always want to help people and if you speak with them respecting their personal space, they will be comfortable.

But here I haven’t met people only from Finland, I met people from so many contries! I’m living in Student Village, and here there are a lot of Erasmus people. I live with people from Italy, Belgium, UE, Hong Kong, France… and Spain also! It is amazing to spend time with different people everyday, and we are not too much differents! For example, I met three girls that are scouts like me! Juliette from Belgium, Caroline from France and Dana from Germany. Wherever you go, you will find people with the same values as you. It was the reason for I wanted to live that experience, it is something that everybody must experiment!

– Silvia

– – –

Hi everyone, I’m Jiayi. This week is amazing, we had a “China Day” on Monday. I wear a Chinese shirt (made in daisy ladies) which is beautiful. And we pasted spring couplets and windowpanes together, we made the room like a Chinese house. Everything was perfect. Tea ceremony, chopsticks learning, Tai Chi, calligraphy and makeup, they made me feel like home. I enjoy introducing Chinese culture to others, and I think it’s indispensable for immigrant background ladies to know other cultures. Because nowadays, the social orientation is diverse, instead of the single interest one, which is called social pluralism. What’s more, with the development of communication technology, the diversity is a major factor for our national survival. As a part of this country, this is also a necessary factor for us. Countries consist of people from different culture, knowing each other is not just for making friends, the most important is to understand and reduce conflict. Last week, I went to Lapland, the most impressed thing is when I looked up at night, I saw stars covered with the sky. They are so beautiful, but I know why I love the sky? I love the stars, not one of them. They made everyone surprised because they shine together and illuminate the starry sky. And so do us. Where do we go? Maybe we just go together, this is enough for now.

– Jiayi

ERASMUS vs FOREIGN LANGUAGES

By | Uncategorized | No Comments

Today I want to speak about one topic that it can look like a problem for people that is doing Erasmus like me, but I can tell you in advance that it isn’t something we can face: “languages”

Is the language a barrier to learn or to work in a foreign country? Yes, it is, but it doesn’t mean that it would be a problem. Communication between people with a different language is only difficult if you don’t try to learn and to understand. Since I came here, I hear every day so many languages that I don’t understand, but it isn’t a matter!

It is truth that at the beginning, everything is a mess, because it is weird to listen a language and not understand it, and with Finnish, it happens every day! Finnish is a very difficult but very logical language; it is so different if you compare it with languages like English or French. But foreign people in Finland have an advantage so big: everybody knows English, included elderly and children! So, it is so easy speak with Finnish people.

But English is not always a solution to resolve the language barrier. In Daisy Ladies there are women from different countries, like Iran, Irak and Somalia, and a few of them don’t speak English, so it is a mess! But as I said before, if you want to communicate, it is not a problem. Body language is so similar around the world, and although they speak between them in Arabic or Finnish, someone that speak English can translate the most important things and help you in the conversation.

As a summary, I’m always in an atmosphere where I don’t understand the language that people use, but it isn’t uncomfortable or weird. We must understand that everybody is more comfortable speaking in their own language, so if we arrive to a foreign country, we have to do an effort to learn and participate actively in the conversation and communication. Now, I understand some words in Finnish and Arabic!

– Silvia

Ystävänpäivä and thoughts of a movie

By | Uncategorized | No Comments

“YSTÄVÄNPÄIVÄÄ”

Last week, we celebrated in Daisy Ladies one of the most beautiful days of the year: “St Valentine’s Day”. But this day in Finland is more beautiful and special that in countries like Spain, where this day is only for couples. Here, on 14th of February is “Ystävänpäivää”, that means “Friend’s Day”. Everybody hug each other and spend time with their friends, it is so beautiful!

And Daisy Ladies, as a family that they are, celebrates it also. We started the day having a delicious breakfast and we were spending time together, listening to music. Manthana did a big heart of paper with some red roses we did the day before, she’s and artist!

There was an amazing atmosphere, of happiness and love, but it was better when we did an amazing activity, where each one had to write beautiful and positive adjectives of the others. It was so beautiful! Daisies wrote me that I’m beautiful, kind, friendly, and they feel as I was their daughter! It was so emotive.

Daisy Ladies is always doing beautiful things. I love this place and these people! Now, I have a pink heart full of positive words that I’ll bring to my home country when I’ll come back. But it hasn’t got only a few words, it has the essence of beautiful people.

– Silvia

– – –

Hi everyone, I am Jiayi. The most impressed thing this week I want to share with you is a movie, “Where do we go”.

The movie is about anti-war theme in this feminine perspective, with Lebanon’s Christian and Muslim clashes as the background. It uses black humor to tell the story of women living in the same small village by various means to bridge the conflict between their Muslim or Christian husbands and sons. The unique female perspective on the interpretation of religious ethnic conflicts is extraordinarily moving. There is both the joy and the pain. A group of women can pretend to be psychic for peace, or even hide her son’s body alone, and give up their beliefs. This is my first time to watch movies about religion. My family doesn’t have religion, in that case, I have never experienced the choice of religion and peace. And I am really sorry that I can just cry for the mother that her boy dead for the chaotic war, instead of truly understanding. In my mind, if there is war, then everyone must and should try their best to ensure that all gun muzzles are pointed to foreign invaders. So when I saw the mother hide her boy just for the whole village’s peace, I seem to really understand what is the conflict between religion and war. And women’s power and their wisdom are great. They are the most beautiful women. This film is referred to as the “third film”, which is different from the “first film” (Hollywood film) that swept the audience with spectacles and the “second film” (art film) which is centered on the author. They regarded the movie as a national liberation movement. “The camera is a rifle, the film is a detonator, and the projector is a gun which is capable of shooting 24 frames per second. This is right, peace shouldn’t be born with, but peace is everything, and we deserve it.

– Jiayi

“Oma maa mansikka muu maa mustikka”

By | Uncategorized | No Comments

I’ve been in Daisy Ladies for already 26 days, almost a month! The days pass and I really feel at home. These women are teaching me more than they think, and I’m very comfortable here. I believe it is amazing that they welcomed me and Jiayi very well since we came the first time, and now we are part of Daisy Ladies. They include us in all activities, and they always help us. Jasmine and Saediya are always translating us everything in English, so I don’t know where we could do without them! And the women that effort everyday and think activities and search resources to help these daisies, I think they are incredible. Neriman for example, she is an artist! She paints so well and her activities are so original and creative. Anays makes an atmosphere of happiness and motivation, she is always smiling! And she is able to transmit energy to people around her, something so important to enjoy everything you do. Thanks of Birgit, Finnish language is a bit easier, I’m improving it! I don’t know what we would do without her patience. This week she told us this sentence: “Omaa maa mansikka muu maa mustikka” that means “home sweet home”, it is perfect to describe that place!

One of Scouts rules is that we are in this world to help another people and to do their life easier, leaving our problems in another side, and give people around us the facilities to be comfortable and feel happy with our presence. I think that sometimes I forget it, I’m so focus in my things and I lose this essence that characterize us. But these women remind me it everyday.

I’m not going to be here for so much more time, and I really think what am I going to do without this big family. I’m trying to learn everyday as much I can because I’m sure it is an opportunity I can only live once in life.

– Silvia

– – –

Hi, I’m Jiayi. New week is coming again.

I gained a lot this week. Daisy ladies really gave me so much surprise. There are always creative activities, everyday is different and new. Finland is really a wonderful country, but the weather here is cloudy and rainy. It’s difficult for immigrants to find their sense of belonging. So it’s really important to keep our ladies fresh and interesting at all times. Daisy ladies does a good job in this area. Here, everyone feels like home and family. This really helps us and makes me remind of my family. Thanks to my Finnish teacher, my Finnish got some progress (Finnish is really difficult), I have learned some simple greetings and numbers. And I knew a few more ladies. Almost every morning I could meet Makka in the bus. She is so nice and so beautiful, the first time I met her I couldn’t find she is pregnant, her baby must as pretty as her, wish that I could see her baby. And I have to say Mathana, I like her very much. She is good at handcraft, her elephants are the cutest in the world. What’s more, There are countless ideas in her brain, if I have them I would get A in every class. Of course, Neriman’s cakes, I would never forget their taste, nothing could replace them.

Daisy ladies gave me so much surprise, and I would prepare a surprise for everyone here. Surprise!!!!!!!

– Jiayi

Our week in DaisyLadies

By | Uncategorized | No Comments

HEMMOTTELUPÄIVÄ

This week I want to share with you what we did on Monday 3rd February, because i believe that it shows the essence of Daisy Ladies. This day had the goal of improve our skills and to look after our body, something very important to be proud of ourselves.  After doing a bit of exercice and dance to wake up and to be ready for the day, we did and amazing activity: henna tattoos! Some daisies knew how to do them, and I think it is amazing they want to share their artistic skills with us. People from different countries sharing their knowledge and skills in a same activity, teaching each other and having fun together. This is Daisy Ladies!

The last activity of the day was a class to learn how to look after our skin. We did it also together, and we learnt a lot from the professional who gave us the tips and from each other! Do you know how many creams you must use to have your skin in good conditions? A lot of them!

To learn and to have fun together at the same time, it is the best way to live 😊

– Silvia

 

– – –

Hi, I am Jiayi. Time flies in Daisy Ladies, it’s Friday again. I have to say this week is too amazing that I don’t want to leave it.

On Monday, we went to play games together, this is one of the most wonderful things there. Everyone comes from different cultural background, everyone has their own personality, so it’s difficult to make everybody join. However, we were all happy. I thought of the Howthorne effect. We all tried our best to join in, the most important point is not how funny the game is, it’s enough attention and encourage for everyone. I am very lucky to meet Anays and learn much from her. She just won’t leave anyone alone. I am always thinking what is indispensable to people with immigration background, we should make them feel like home. Of course, they need the language, work and the necessities of life, but what about the psychological necessities? This is the primary for their psychological identity. I hope if one day I could work in immigration, I could have such passion and considerateness like her. And I got an excellent gift from Neriman, she painted a beautiful butterfly on my hand, I couldn’t believe this was her first time to do this, I wish I could have such flexible hands. On Wednesday, I made dumplings and rice balls for ladies, because it would soon be Lantern Festival, I hope to celebrate with them. Rice ball in China means reunion, we don’t cut it, this means nothing can separate us, no matter where we are, our hearts are always together, “但愿人长久,千里共婵娟”. During the production, there are some problems, thanks to Jasmine and Saediya, they were always by my side. I couldn’t make it without them. I am so sorry that I spent too much time to cook that ladies had to wait for me, I promise it won’t happen again.

For me, it’s difficult to remember everyone’s name. Because every lady is so beautiful and their names’ meanings are different from names in China. But I can recognize 7 ladies now, every week I can make some new friends. It’s really a good thing that there is something to look forward to in the life. And I give best wishes to my country, please get well soon.

– Jiayi

New Erasmus exchange students

By | Uncategorized | No Comments

Good morning everyone!

I’m Silvia Ros, I’m 20 years old and I’m a Spanish girl in Finland 😊

Since I was a child I always dreamt travelling around the world, meet new people and have experiences to tell, and I’m getting it!

I’m studying Psychology in Gijón, a nice city in the north of Spain and my University gave me the opportunity to come here to do Erasmus. At the biggining I was a bit confused and I wasn’t sure to do it, but the children of a Scouts Group where I’m monitor convinced me. So, I’ll live here for five months! I am here already for one month and I feel at home. Everybody says that Finland is a dark and cold country, but it isn’t true! People is so amazing and this country has beautiful hidden places, you only have to discover them!

Two weeks ago I started to work with Daisy Ladies Ry, and I can only say this is amazing! I feel like I have been  knowing them all my live! For me, to be in this place that helps women to improve themself and learn from each other, is a pleasure, and each day I’m here I’m happier. I only can say THANKS!

I just lived many experiences since I’m here, and it is only the start point of this adventure 😊

—–

Hi, I am Jiayi Guo. I am an exchange student from China. This is my first time to leave such far from my home, I have to say the beginning was totally a mess, everything was new. A few days later, I came to Daisy Ladies for my practice training. At first, I thought it’s just a different lesson, maybe twice a week. But after the first week, everything has changed. Except traveling, Daisy Ladies is the only place that I am looking forward to everyday. Twice a week are not enough, I need more!!! It’s like a candy, I just couldn’t stop it. You know, I don’t know Finnish, but we can’t use phones here. At first, I just sit and confused about what they’re doing. However, I have to say, this rule is excellent!!!It makes me to use my heart, to desire everything. I can feel what the ladies feel, see what they are doing instead of using phone to cover up my disintegration. What’s more, I got my “diplomatic partner”–Jasmine. She is really a nice translator. I like her very much. And I find two nice “noisy” ladies, Silvia and our Finnish teacher. I was really lucky meeting them in Finland. I think we would never go to fish together. We have kinds of activities. On Thursday, we went to make our plate together. We wrote down our names, countries with our own language. This gave me deep impression. We have different nationalities, different cultures but we just wrote them together. I always believe that there won’t be any understanding only if we know each other fully. In Daisy Ladies, we are doing this, we are respectable and understandable. We are the daisy ladies.

Turvallinen yhteiskunta -seminaari 27.11.2019

By | Uncategorized | No Comments

Turvallinen yhteiskunta -seminaari

Aika: Ke 27.11.2019 klo 9.00–15.00
Paikka: Turun kaupungintalo, Aurakatu 2, 20100 Turku
Seminaarin juonto: Riitta Monto, Turun Sanomien päätoimittaja

9.00–9.30 Ilmoittautuminen, aamukahvit

9.30 Alkusanat: Toiminnanjohtaja Hülya ”Hissu” Kytö, DaisyLadies ry

Tervehdys: Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Elina Rantanen, Turun kaupunki

Tervehdys: Pääsihteeri Mervi Mäki-Neste, Suomen keskustanaiset ry/NYTKIS ry

Presidentti Tarja Halosen videotervehdys

10.00–11.00 Nordic Ladies -hankkeen esittely ja kumppanimaiden tervehdykset
Angelique Kelley, W.O.M.E.N. – Women of Multicultural Ethnicity Network in Iceland
Shelagh Jessie Smith, W.O.M.E.N. – Women of Multicultural Ethnicity Network in Iceland
Madina Parmach-Nooristani, AWA – Afghan Womens Association in Denmark

Hankkeen suojelijan, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen videotervehdys

11.00–11.15 Turvallisuus tuo osallisuutta
Asiantuntija Mia Luhtasaari, Oikeusministeriö/Etnisten suhteiden neuvottelukunta

11.15–11.30 Kuka kääntää minkä posken?
Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala

11.30–11.45 Koulu-lapsi-vanhempi ja väkivalta
Psykologi, perheterapeutti, kriisiterapeutti, työnohjaaja Seija Anttila

11.45–12.30 Keittolounas

12.30–12.45 Bahaulddin Rawin muotiesitys

12.45–13.00 Seksuaaliväkivaltatyö Turun Tyttöjen Talolla
Turun Tyttöjen talon johtaja Nina Pietikäinen

13.00–13.15 Kansainvälinen arviointi Suomen väkivallan vastaisista toimista
Minna Canth akatemiaprofessori, oikeustieteen professori Johanna Niemi, Turun yliopisto

13.15–13.30 Vuoden tasa-arvoinen teko 2019 -tunnustuksen jako

13.30–13.45 Yhteenveto: Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto

13.45–14.45 Paneelikeskustelu (Järjestäjänä Daisy Young Club ry)

14.45–15.00 Lopetussanat

Ilmoittautumiset viimeistään 20.11.2019 mennessä: http://tiny.cc/ay79dz

Lisätietoja: daisyladies.turku@gmail.com, puh. 050 326 5064 tai 050 555 8781

DaisyLadies ry järjestää seminaarin yhteistyössä Daisy Young Club ry:n, Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry:n, Varsinais-Suomen Keskustanaisten, Turun kaupungin, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Oikeusministeriön/ETNOn kanssa.

Vaiennettujen naisten huuto -taidenäyttelyn avajaiset

By | Uncategorized | No Comments

Tervetuloa Vaiennettujen naisten huuto -taidenäyttelyn avajaisiin!

Avajaisseminaari
Ma 18.11. klo 16.30–18.30
Sigyn-sali, Linnankatu 60

Puhujat
Hülya ”Hissu” Kytö, DaisyLadies ry/Nordic Ladies -hanke
Marja Tiilikainen, Siirtolaisuusinstituutti
Minna Saunders, Kaikkien naisten talo
Annette Gothóni, Suomen World Vision
Niina Hemming, Turun ensi- ja turvakoti
Hanna Mansikka-aho, Pilari
Marika Vuoristo, Turvakoti

Seminaarin jälkeen siirrytään taidenäyttelyn avajaisiin Köysiratagalleriaan (Linnankatu 56) klo 18.30–20.

Lisätietoja: vaiennettujen.huuto@outlook.com

Sekä seminaari että avajaiset ovat yleisölle maksuttomia.

Olemme Maryam Samaian ja Arezoo Shirdel, olemme raisiolaisia taiteilijoita. Tulevan näyttelymme teemana on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Näyttelymme käsittelee yleisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja haluaa muistuttaa siitä, että väkivaltaa kokeneet naiset ovat vertaisia toisilleen huolimatta siitä, mitä kulttuuria he edustavat. Näyttelyssä halutaan tuoda esille sitä, miten vaikea uhrin on pyytää apua, olkoon kyseessä sitten maahanmuuttajataustainen nainen tai kantasuomalainen nainen. Meidän taiteen tarkoitus on rikkoa tabuja ja kannustaa naisia puhumaan kokemuksistaan sekä rohkaista väkivaltaa kokevia naisia pyytämään apua. Taideteosten aiheena ovat väkivallan erilaiset muodot kuten perheväkivalta, raiskaus, happohyökkäys, kunniaväkivalta, pakkoavioliitto, kivittäminen ja henkinen väkivalta.

Taiteemme on kantaaottavaa ja sillä edistetään näistä asioista puhumista ja niihin puuttumista yhteiskunnassa. Tämä on meidän ensimmäinen suuri näyttelymme ja myös suuri unelmamme. Olemme maalanneet näitä teoksia useita vuosia. Seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja sen on tarkoitus tukea myös DaisyLadies ry:n Nordic Ladies -hanketta (www.daisyladies.fi/fi/nordic-ladies) sekä UN Womenin Oranssit päivät -kampanjaa (www.unwomen.fi/oranssitpaivat), jotka molemmat tekevät työtä naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Taidenäyttelyyn voit käydä tutustumassa Köysiratagalleriassa 18.11.-8.12.2019 ma-pe klo 12-17 ja la-su 12-16.

Ethnic lunch!

By | Uncategorized | No Comments

Last Sunday UN Women and Daisy Ladies had an ethnic lunch and the theme was Venezuela. Amazing Venezuelan food was served; potato soup, black beans, chicken, mango dessert, that was cooked by Daisy Ladies. Daisy Ladies coordinator Anays who is from Venezuela lead the cooking and also held a presentation about Venezuela for all the visitors, she spook about the economic situation, the treasures of Venezuela and about the culture. After that Silvia Solano showed us the traditional dances from Venezuela in a traditional Venezuelan dress.

A great lunch with a lot of joy!

//Students from Sweden, Gothenburg

Maailmanpuutarhan avajaisjuhla 9.10. klo 18-19!

By | Uncategorized | No Comments
Maailmanpuutarhan avajaisjuhla 9.10. klo 18-19!

Ohjelmassa:

 • Puhe: Saara Ilvessalo, kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja
 • Puhe: Hülya ”Hissu” Kytö, Daisy Ladies ry
 • Musiikkia ja esityksiä
 • Asfalttitaidetta Turun Amk:n opiskelijoiden johdolla
 • Kahvia, mehua ja pullaa

Suosithan joukkoliikennettä saapuessasi!

Osoite: Lemminkäisenkatu 45

Tervetuloa koko perheen voimin!

Lisätietoa Maailmanpuutarhasta: https://www.turku.fi/maailmanpuutarha 

Kulttuuri kuuluville 17.6.2019

By | Uncategorized | No Comments

Osallistuimme 17.6. tapahtumaan nimeltä ”kulttuurit kuuluvaksi” Turun Kaupungin vapaatoimialan kanssa, kirjaston sisäpihalla. DaisyLadies ry:llä oli tapahtumassa kolme aktiviteettia, jossa esittelimme Taiwanin, Unkarin ja Somalian maat pitämällä pienen tehtävän jokaisesta maasta. Taiwanin kohdalla oli 10 kysymystä, jossa oli monivalintavastauksia. Unkariksi opeteltiin numerot 1-10 ulkoa ja yhdistettiin oikea sana numeroon. Somaliaksi opeteltiin lyhyitä tervehdyksiä ja toteamuksia ja sen yhteydessä sai myös kokeilla henna-tatuointia. Tapahtumaan osallistui paljon maahanmuuttajataustaisia aikuisopiskelijoita, jotka saivat mahdollisuuden oppia uusia asioita.

Aatike