Vaiennettujen naisten huuto -taidenäyttelyn avajaiset

By October 29, 2019Uncategorized

Tervetuloa Vaiennettujen naisten huuto -taidenäyttelyn avajaisiin!

Avajaisseminaari
Ma 18.11. klo 16.30–18.30
Sigyn-sali, Linnankatu 60

Puhujat
Hülya ”Hissu” Kytö, DaisyLadies ry/Nordic Ladies -hanke
Marja Tiilikainen, Siirtolaisuusinstituutti
Minna Saunders, Kaikkien naisten talo
Annette Gothóni, Suomen World Vision
Niina Hemming, Turun ensi- ja turvakoti
Hanna Mansikka-aho, Pilari
Marika Vuoristo, Turvakoti

Seminaarin jälkeen siirrytään taidenäyttelyn avajaisiin Köysiratagalleriaan (Linnankatu 56) klo 18.30–20.

Lisätietoja: vaiennettujen.huuto@outlook.com

Sekä seminaari että avajaiset ovat yleisölle maksuttomia.

Olemme Maryam Samaian ja Arezoo Shirdel, olemme raisiolaisia taiteilijoita. Tulevan näyttelymme teemana on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Näyttelymme käsittelee yleisesti naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja haluaa muistuttaa siitä, että väkivaltaa kokeneet naiset ovat vertaisia toisilleen huolimatta siitä, mitä kulttuuria he edustavat. Näyttelyssä halutaan tuoda esille sitä, miten vaikea uhrin on pyytää apua, olkoon kyseessä sitten maahanmuuttajataustainen nainen tai kantasuomalainen nainen. Meidän taiteen tarkoitus on rikkoa tabuja ja kannustaa naisia puhumaan kokemuksistaan sekä rohkaista väkivaltaa kokevia naisia pyytämään apua. Taideteosten aiheena ovat väkivallan erilaiset muodot kuten perheväkivalta, raiskaus, happohyökkäys, kunniaväkivalta, pakkoavioliitto, kivittäminen ja henkinen väkivalta.

Taiteemme on kantaaottavaa ja sillä edistetään näistä asioista puhumista ja niihin puuttumista yhteiskunnassa. Tämä on meidän ensimmäinen suuri näyttelymme ja myös suuri unelmamme. Olemme maalanneet näitä teoksia useita vuosia. Seminaari on suunnattu kaikille aiheesta kiinnostuneille ja sen on tarkoitus tukea myös DaisyLadies ry:n Nordic Ladies -hanketta (www.daisyladies.fi/fi/nordic-ladies) sekä UN Womenin Oranssit päivät -kampanjaa (www.unwomen.fi/oranssitpaivat), jotka molemmat tekevät työtä naisiin ja tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Taidenäyttelyyn voit käydä tutustumassa Köysiratagalleriassa 18.11.-8.12.2019 ma-pe klo 12-17 ja la-su 12-16.